TAGI

Nie tylko warzywa i owoce – pokarmy, które dostarczą Ci witamin i składników odżywczych

28-03.jpg

Kasza

Królowa polskich stołów od stuleci. Jęczmienna, gryczana, jaglana. To fantastyczna dawka węglowodanów, witamin z grupy A i B, a przede wszystkim błonnika, który odpowiada za utrzymanie prawidłowej flory bakteryjnej w naszych jelitach. Kasze, są niskokaloryczne, a przy tym smaczne i sycące. Można zrobić je na słodko lub na ostro, w zależności od gustu.

Jajka

Fosfor, żelazo, wapń, potas, magnez i selen – to tylko niektóre z ich składników. Zawierają dodatkowo kwasy omega 3, które mogą neutralizować działanie złego cholesterolu. Poza tym jaja zawierają witaminy A, D, E i K, a także kwas foliowy. Wspierają wzrok i zawierają bardzo mało kalorii (zaledwie 75 w sztuce), a przy tym są bardzo sycące. Najlepiej spożywać je ugotowane.

Orzechy

Są źródłem wielu witamin w tym: D, B12, A oraz E. To także bogactwo kwasów tłuszczowych omega 3, 6 i 9. Świetnie wpływają na pamięć, koncentrację, wzrok i pracę jelit. Są smaczne, ale i bardzo sycące. Dzienna dawka powinna wynosić garstkę – czyli tyle, ile zmieści się w naszej dłoni. Orzechy są jednak bardzo kaloryczne, zatem nie powinniśmy spożywać ich za dużo.

Dodatkowa suplementacja – zdrowe oleje

Prawidłowo dobrana suplementacja dostarcza niezbędnych nam składników o wysokiej bioretencji, tym samym wspierając pracę organizmu oraz wspomagając układ odpornościowy. EstroVita to w 100% naturalna, a przy tym bezpieczna, wysoce skoncentrowana i dobrze wchłaniana przez organizm porcja kwasów tłuszczowych omega 3, 6 i 9. Wszystkie produkty wyróżnia doskonała proporcja oraz czystość kwasów tłuszczowych omega w postaci estrów etylowych, pochodzących z unikalnej kompozycji co najmniej 4 olejów roślinnych.

Warto zwracać uwagę na swoje codzienne menu i tak je skomponować, aby organizm otrzymywał to, co niezbędne!